Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bambuszos polipsaláta

MME MME
30 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók a polipfőzéshez:
  • 1 kg polip (fejek nélkül)
  • 1 liter testes vörösbor (Chianti vagy Sangiovese)
  • 1 finomra vágott vöröshagyma
  • 1 finomra vágott sárgarépa
  • 1 finomra vágott szár zeller
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 egész citrom leve
  • Az öntethez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 2 egész citrom leve
  • mentalevél
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • bambusz (julienne-re vágva) - konzerv vagy friss kapható kínai boltokban, a frisset forrázni kell
  • friss bazsalikom vagy radicchio levelek díszítésnek
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: Tegyük lábasba a polipot, öntsük rá a vörösbort, és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük közepes hőfokon 25 percig, majd szedjük ki a polipot egy tálba, és hagyjuk lehűlni, majd rakjuk egy zacskóba, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, olívaolajat, citromlevet. Rakjuk hűtőbe és pácoljuk legalább 2 órán keresztül.

A polipot aztán dobjuk forró grillre, és forgatva 4-5 percig süssük, ügyelve arra, hogy nehogy túlsüljön, mert a túlsült polip rágós!

Az öntethez a nyersanyagokat összeturmixoljuk, a polipot apró darabokra szeljük, hozzáadjuk a bambuszt, és az öntettel alaposan összekeverjük. Szezámmaggal és bazsalikom levelekkel díszítjük, hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss