Elkészítés: Tegyük lábasba a polipot, öntsük rá a vörösbort, és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük közepes hőfokon 25 percig, majd szedjük ki a polipot egy tálba, és hagyjuk lehűlni, majd rakjuk egy zacskóba, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, olívaolajat, citromlevet. Rakjuk hűtőbe és pácoljuk legalább 2 órán keresztül.
A polipot aztán dobjuk forró grillre, és forgatva 4-5 percig süssük, ügyelve arra, hogy nehogy túlsüljön, mert a túlsült polip rágós!
Az öntethez a nyersanyagokat összeturmixoljuk, a polipot apró darabokra szeljük, hozzáadjuk a bambuszt, és az öntettel alaposan összekeverjük. Szezámmaggal és bazsalikom levelekkel díszítjük, hidegen tálaljuk.