Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bambuszos-gombás csirke

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 2 sárgarépa ferde csíkokra vágva
  • 1 doboz bambusz lecsepegtetve
  • szárított illatos gomba vízbe áztatva
  • 1 vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • szójaszósz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • cukor
  • gyömbér
  • chili

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecsíkokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, egy kis vizet, és alaposan összeforgatjuk, majd fél órát pihentetjük.

    A beáztatott gombát összevágjuk, az áztató vizet ne öntsük ki, még jól fog jönni.

    A wokban olajat hevítünk, és kezdődhet a pirítás: először a hagymadarabokat és a répát pirítjuk, megszórjuk lehetőség szerint friss reszelt gyömbérrel, de ha gyömbérporunk van, az is megteszi. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét is. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a bambuszt is. Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt adunk hozzá, ízlés szerint kevés chilit és egy kis cukrot is. Meglocsoljuk néhány kanál vízzel a gomba áztatóvízéből, 5 percig fedő alatt főzzük, majd rizzsel tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Egy kérésnek eleget téve készítettem most el ezt az ételt. Eddig nem nagyon főztem kínait, de egyszer mindent el kell kezdeni. Nyitni kell a világ felé.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

EvelinTekla
Jo, finom recept! En tettem ra egy kis adag suritett paradicsomot es kb 1,5 deci vizet is, hogy jo szaftos legyen! Ajanlom annak, aki szereti a kinait:))!

Hasonló Receptek

Magazin