Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamos-mézes-epres saláta kacsahússal és körtével

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 15 dkg eper
  • 10 djg salátakeverék (rukkola, madársaláta stb…)
  • 2 kacsacomb sütve (maradék)
  • 5 dkg kék sajt
  • 5 dkg dió
  • A körtéhez:
  • 1 db körte
  • 0,3 dl száraz rosé bor
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • Az öntethez:
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és borssal, majd beletesszük a körtét ,és közepes hőfokon félpuhára főzzük.

Az öntethez a balzsamecetet egy kis zárható befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a mézet és a csipet sót. Addig rázzuk, míg feloldódik a méz, majd hozzáadjuk az olajat, és újból összerázzuk.

A salátakeveréket a tányér közepére helyezzük, meglocsoljuk ezzel a balzsamecetes öntettel. A kacsacombról lefejtjük a húst, és a salátára tesszük. A kihűlt körte közepébe kéksajtot morzsolunk, és a hús mellé helyezzük. Az epret felszeleteljük, és a salátára tesszük. Végezetül, a diót durvára törjük, és megszórjuk vele a salátát.

Megjegyzés

Ez a saláta bármilyen maradék szárnyashúsból készülhet. A körtés-fűszeres borból forralt bor is készülhet.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss