Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Balzsamos málnaleves bazsalikomchips-szel

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 dl natúr joghurt
  • 1 dl narancslé
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl málnaszörp
  • 50 dkg málna
  • 5 evőkanál citromlé
  • 20 nagyobb bazsalikomlevél
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A málnát tegyük turmixgépbe, majd sorban adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a balzsamecetet, a szörpöt és a citromlevet, alaposan turmixoljuk le. Ezután egy nagy tálba kiöntve keverjük hozzá a joghurtot, és addig hígítsuk narancslével, amíg jó sűrű, krémes gyümölcslevest nem kapunk – érdemes egy habverővel átkeverni. Tegyük hűtőbe.

    A bazsalikomchips-hez 160 fokra melegítsük elő a sütőt. A bazsalikomleveleket mossuk meg, majd alaposan szárítsuk is meg – különben a sütőben nem sülni, hanem fonnyadni fognak. Egy sütőtálcát béleljünk ki alufóliával, és azon szórjuk szét a bazsalikomleveleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval, a kezünkkel át is forgathatjuk, hogy mindenhol bevonja az olaj és a só a leveleket alaposan. Az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt sötétzöldre és ropogósra sülnek. Óvatosan (nagyon törékenyek) szedjük ki őket papírtörlőre.

    A lehűtött levest tálaljuk a ropogósra sült sós bazsalikomlevelekkel, akár pár szem málnával is díszíthetjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin