Elkészítés: A málnát tegyük turmixgépbe, majd sorban adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a balzsamecetet, a szörpöt és a citromlevet, alaposan turmixoljuk le. Ezután egy nagy tálba kiöntve keverjük hozzá a joghurtot, és addig hígítsuk narancslével, amíg jó sűrű, krémes gyümölcslevest nem kapunk – érdemes egy habverővel átkeverni. Tegyük hűtőbe.
A bazsalikomchips-hez 160 fokra melegítsük elő a sütőt. A bazsalikomleveleket mossuk meg, majd alaposan szárítsuk is meg – különben a sütőben nem sülni, hanem fonnyadni fognak. Egy sütőtálcát béleljünk ki alufóliával, és azon szórjuk szét a bazsalikomleveleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval, a kezünkkel át is forgathatjuk, hogy mindenhol bevonja az olaj és a só a leveleket alaposan. Az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt sötétzöldre és ropogósra sülnek. Óvatosan (nagyon törékenyek) szedjük ki őket papírtörlőre.
A lehűtött levest tálaljuk a ropogósra sült sós bazsalikomlevelekkel, akár pár szem málnával is díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre