Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamos hagymalekvár

MME MME
1
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Olvasszunk vajat egy nagy serpenyőben, majd a megtisztított, felkarikázott hagymát adjuk hozzá. Kb. 20 percig, folyamatosan kevergetve dinszteljük, míg karamellszínűre meg nem barnul. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, és lassú tűzön addig kevergessük, míg a cukor el nem olvad. Ha karamellizálódott, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd kevergetés mellett pároljuk további 5 percig, fedő nélkül. Ha már ’lekvárosodott’, akkor keverjük bele a friss rozmaringot.

Sült húsokhoz, májas ételekhez hidegen-melegen is kiváló köret.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. - MME

Ezek is érdekelhetnek