Keress receptre vagy hozzávalóra

Balzsamos cseresznyelekvár

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 kg cseresznye (magostul)
  • 1,8 kg cukor
  • 8 kanál jó minőségű balzsamecet
  • 1 csomag gelfix super 3:1
  • 1 csomag gelfix extra 2:1
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, botmixerrel félig-meddig megtörjuk (maradjanak egész darabok is), összekeverjuk a pár kanál cukorral elkevert gelfixekkel, majd felforraljuk. Hozzádjuk a maradék cukrot, meglocsoljuk a balzsamecettel, és még 5 percig főzzük. Ha szükséges, a habot a tetejéről eltávolítjuk, tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és fejjel lefelé fordítva 10 percet pihentetjük.

Megjegyzés

A balzsamecet nagyon finom, pikáns aromát ad a lekvárnak.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin