Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg füstölt csülök vagy oldalas, tarja
  • 1 szál póréhagyma
  • 50 dkg lencse beáztatva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 csokor bazsalikom
  • 6-7 evőkanál balzsamecet
  • 2 szál angolzeller
  • 2 db kápia paprika
  • 2-3 evőkanál olaj
  • bors
  • fél rúd bagett

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt húst felkockázzuk, 2 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hozzádobjuk a felaprított pórét és a beáztatott lencsét, és felöntjük fél liter alaplével. Kis lángon puhára főzzük, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

    Az apróra vágott paprikát és zellert hozzáadjuk, balzsamecettel ízesítjük, néhány percig még főzzük. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot.

    A bagettet felkarikázzuk, megpirítjuk, a lencsét ezzel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin