Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb alma
  • 1 db banán
  • 4-5 db mandarin
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük (nem kell meghámozni!!!). A mandarint megpucoljuk és gerezdekre szedjük. A banán haját lehúzzuk, agyümölcsöt felkarikázzuk.

    Egy serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a barnacukrot és a vanília-aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük. Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk, és 3-4 percig pároljuk (én fedővel félig lefedve pároltam). Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk, és szintén pár percig pároljuk (ekkor már nem tettem rá fedőt). Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk, és 1-2 percig még pároljuk.
    Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes cukor szépen besűrűsödik, megkaramellizálódik.

    Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.

    Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére helyezzük a mascarponét. A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni, és ettől nagyon finom lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin