Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almát negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük (nem kell meghámozni!!!). A mandarint megpucoljuk és gerezdekre szedjük. A banán haját lehúzzuk, agyümölcsöt felkarikázzuk.

Egy serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a barnacukrot és a vanília-aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük. Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk, és 3-4 percig pároljuk (én fedővel félig lefedve pároltam). Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk, és szintén pár percig pároljuk (ekkor már nem tettem rá fedőt). Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk, és 1-2 percig még pároljuk.
Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes cukor szépen besűrűsödik, megkaramellizálódik.

Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.

Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére helyezzük a mascarponét. A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni, és ettől nagyon finom lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss