Elkészítés: Egy nagyobb lábasban megforrósítom az olajat, a szalonnát apróra vágva megpirítom benne. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, kicsit megfonnyasztom, rádobom a csíkokra vágott húst, és puhára párolom.
Közben fűszerezem sóval borssal.
Ha megpuhult, hozzáadom a megtisztított, összevágott gombát, és ha ez is puha, fűszerpaprikával és tejföllel gazdagítom, kevés vízzel felöntöm.
Felforralom, és rászórom a tésztát, de nem keverem össze. Ha szükséges, a levét pótolom annyira, hogy a tésztát ellepje.
Ha a tészta megfőtt, elzárom a tüzet, és a juhtúrót a tészta tetejére morzsolom, majd lefedem néhány percre, míg a túró ráolvad.
Nem keverem össze, úgy tálalom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre