Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ballószögi pulykaragu juhtúróval

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb lábasban megforrósítom az olajat, a szalonnát apróra vágva megpirítom benne. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, kicsit megfonnyasztom, rádobom a csíkokra vágott húst, és puhára párolom.
Közben fűszerezem sóval borssal.

Ha megpuhult, hozzáadom a megtisztított, összevágott gombát, és ha ez is puha, fűszerpaprikával és tejföllel gazdagítom, kevés vízzel felöntöm.

Felforralom, és rászórom a tésztát, de nem keverem össze. Ha szükséges, a levét pótolom annyira, hogy a tésztát ellepje.

Ha a tészta megfőtt, elzárom a tüzet, és a juhtúrót a tészta tetejére morzsolom, majd lefedem néhány percre, míg a túró ráolvad.

Nem keverem össze, úgy tálalom!

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss