Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balbuljata (máltai nemzeti élel)

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg paradicsom
  • 2-3 közepes vöröshagyma
  • esetleg paradicsomszósz konzerv
  • 2-3 tojás
  • 4-5 evőkanál nagyon sós, kemény darált sajt
  • kis olaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymákat megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk és szépen felkockázzuk. A vöröshagymát kis olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, majd fedő alatt nagyon puhára pároljuk. Miután a paradicsom jól megpuhult (és jó kis levet eresztett), hozzáadjuk a tojásokat és a darált sajtot is. Jól összerotyogtatjuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk... és már kész is. Friss, puha kenyeret adunk mellé.

Megjegyzés

Ez egy máltai étel, és én azért szeretem nagyon, mert emlékeztet az íze a lecsóéra (a sima paradicsomos, paprikásra). Ha nincs szezonja a paradicsomnak és nem elég piros a főzetünk, akkor itt szokás beletenni konzerv paradicsom szószt, amit itt az emberek simán kenyérre kenve is esznek. Itt sültkrumplit is szoktak hozzá adni, de ha rendesen kenyérrel esszük, akkor az éppen elég kiadós lesz. A sós sajt nevét pontosan sajnos nem tudom... de majd utánanézek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss