Keress receptre vagy hozzávalóra

Balatoni halászlé

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg tisztított ponty (vagy más balatoni hal: pl. fogas, süllő)
  • 2 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor (balatoni)
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek só
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés

    1. A halat kifilézzük, a halhúst feldaraboljuk, és lesózva hűtőbe tesszük.
    2. A hagymát apróra kockázzuk, és egy nagyobb lábasban felhevített olajon üvegesre pároljuk,  majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csontokat, a hal fejét és farkát, a feldarabolt paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Meghámozzuk, felkockázzuk és beletesszük a bugonyát, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel.
    3. Egy óra főzés után a burgonyát szűrővel kiszedjük, és egy tálba halmozzuk, a visszamardt alaplevet átpasszírozzuk.
    4. A levet újraforraljuk, majd beletesszük az előre besózott halszeleteket. Addig főzzük, amíg a halhús megpuhul, majd, mielőtt levennénk a tűzről hozzáöntjük a balatoni fehérbort. Ízlés szerint cseresznyepaprikával tehetjük még pikánsabbá. A leszűrt főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tórh András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin