Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Balatoni borjúszeletek

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (5 személyre):
  • 5 szelet (70 dkg) borjúcomb,
  • 4 dkg liszt,
  • 10 dkg zsír vagy ennek megfelelő olaj,
  • só,
  • a mártáshoz:
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyemzöldje,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dkg só,
  • 1 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítése: A borjúszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, félretesszük. Elkészítjük a mártást. A tejfölt a megtisztított, finomra vágott petrezselyemzöldjével, a zsemlemorzsával, sóval, cukorral és a vajjal hidegen jól elkeverjük, s mérsékelt tűzön habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. A hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe mártva felhevített zsírban vagy olajban erős tűzön szép pirosra sütjük. Meleg mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin