Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is

default user icon
MME
Idén ősszel megújult a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Matróz sorozatának címkecsaládja. A téma maradt a Balaton és a vitorlázás, a letisztult grafikai elemekkel és új színvilággal rendelkező címkéket ismét Ipacs Géza tervezte meg a pincészet részére.

A grafikust 2011-ben kereste meg a pincészet. Ipacs Géza számára szinte azonnal egyértelmű volt, hogy a címkevilág témaköre a vitorlázás lesz, hiszen a családtól elválaszthatatlan a Balaton és a hajózás. A Matróz sorozat korábban színes grafikái mellett a prémium boraikat is a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el.

„Két éve merült fel bennem, hogy ugyan jók ezek a címkék, és a vásárlók visszajelzései alapján szerethetőek is, de a világ mint vizuális környezet gyorsan változik, és ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Korszerűnek és aktuálisnak maradni fontos része egy márka életének” – mondta Ipacs Géza a Matróz sorozat címkéinek arculatváltásáról.

A változás legszembetűnőbben a motívumok letisztultságában és elrendezésében, valamint az új színválasztásban látszik. Az eddigi sokszínű és rajzosabb motívumok pedig ikonjellegű megjelenésre cserélődtek.

„Bár az előző címkecsaláddal mind elégedettek voltunk, mégis úgy éreztem, hogy már nem olyan vagány, mint 2011-ben. Szerettem volna, ha az új címkék egy kicsit elegánsabb, kevésbé színes, egyszerűbb formavilágúak legyenek úgy, hogy az alapkoncepció és a motívumok megmaradjanak” – meséli Bujdosó Ferenc.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss