Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi vargányaleves

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 30 dkg sertéscsont,
  • 15 dkg vegyes zöldség,
  • só,
  • 30 dkg vargányagomba,
  • 10 dkg zsír,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • pirospaprika,
  • törött feketebors,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 dl tejszín,
  • 3 dkg liszt,
  • 1 kis csokor petrezselyemzöldje

Elkészítés

    Elkészítése: A csontból a megtisztított vegyes zöldséggel, kevés sóval csontlevest főzünk. A megtisztított, finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a paprikát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott vargányát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, a törött borsot. Gyengén megsózva tizenöt percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a leszűrt csontlevest. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Még tíz percig lassan forraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin