Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertéstokány

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A sertéscombot vastag, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A gombát cikkekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
  2. A megpirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és egy kevés vizet aláöntve 30-40 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk és 5 percig pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel és 1 dl vízzel behabarjuk, és 5 perc alatt kiforraljuk, közben kevergetjük. Rizzsel, galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

    BORSOS TOKÁNY, PULYKATOKÁNY, HENTES TOKÁNY - A LEGJOBB MAGYAROS RAGUK EGY HELYEN >>> 

    BAKONYI SERTÉSSZELET NOKEDLIVEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss