Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésszelet

MME MME
5 3/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 80 dkg sertésfelsál vagy -dió,
  • só,
  • 10 dkg zsír,
  • 10 dkg liszt,
  • 25 dkg gomba,
  • 15 dkg hagyma,
  • pirospaprika

Elkészítés

Elkészítése: A sertéshúst szeletekre vágjuk, jól kiverjük, és sózva, majd lisztben megforgatva mindkét oldalát halványra sütjük, s megfelelő nagyságú lábosba tesszük. A megmaradt zsír egy részében a megtisztított, finomra vágott hagymát sárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és a felszeletelt gombát két-három percig pirítjuk a megmaradt zsírban, majd két dl vízzel felöntve hozzátesszük a húshoz, s azzal puhára pároljuk. Végül elkeverjük a tejfölben a lisztet, ráöntjük a szeletekre, és így forraljuk még öt percig. Köretnek galuska illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss