Bakonyi sertésszelet

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 80 dkg sertésfelsál vagy -dió,
  • só,
  • 10 dkg zsír,
  • 10 dkg liszt,
  • 25 dkg gomba,
  • 15 dkg hagyma,
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítése: A sertéshúst szeletekre vágjuk, jól kiverjük, és sózva, majd lisztben megforgatva mindkét oldalát halványra sütjük, s megfelelő nagyságú lábosba tesszük. A megmaradt zsír egy részében a megtisztított, finomra vágott hagymát sárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és a felszeletelt gombát két-három percig pirítjuk a megmaradt zsírban, majd két dl vízzel felöntve hozzátesszük a húshoz, s azzal puhára pároljuk. Végül elkeverjük a tejfölben a lisztet, ráöntjük a szeletekre, és így forraljuk még öt percig. Köretnek galuska illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gordon Remzi 3 évvel ezelőtt
kalozka,csak akkor nem bakonyi sertésszeletnek hivják,hanem tejszines-gombásnak:)
Kerekes Rudolfné 6 évvel ezelőtt
Én 2dl főzőtejszint rakok bele tejfől helyett. (persze habarás után)Nagyon fincsi úgy is.
Kisföldi Melinda 10 évvel ezelőtt
Én is szoktam ilyen ételt készíteni, kb 3 evőkanál tejfölt keverek hozzá, de ez ízlés dolga. Próbáld ki először kevesebb tejföllel, ha úgy még nem elég finom, teszel hozzá.
Kisföldi Melinda 10 évvel ezelőtt
Én is szoktam ilyen ételt készíteni, kb 3 evőkanál tejfölt keverek hozzá, de ez ízlés dolga. Próbáld ki először kevesebb tejföllel, ha úgy még nem elég finom, teszel hozzá.
Trombitás Andrea 10 évvel ezelőtt
Kár, hogy nem írja a recept, mennyi tejföl kell bele...

Hasonló Receptek

Magazin