Bakonyi sertésszelet

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 80 dkg sertésfelsál vagy -dió,
  • só,
  • 10 dkg zsír,
  • 10 dkg liszt,
  • 25 dkg gomba,
  • 15 dkg hagyma,
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítése: A sertéshúst szeletekre vágjuk, jól kiverjük, és sózva, majd lisztben megforgatva mindkét oldalát halványra sütjük, s megfelelő nagyságú lábosba tesszük. A megmaradt zsír egy részében a megtisztított, finomra vágott hagymát sárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és a felszeletelt gombát két-három percig pirítjuk a megmaradt zsírban, majd két dl vízzel felöntve hozzátesszük a húshoz, s azzal puhára pároljuk. Végül elkeverjük a tejfölben a lisztet, ráöntjük a szeletekre, és így forraljuk még öt percig. Köretnek galuska illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gordon Remzi 2 évvel ezelőtt
kalozka,csak akkor nem bakonyi sertésszeletnek hivják,hanem tejszines-gombásnak:)
Kerekes Rudolfné 5 évvel ezelőtt
Én 2dl főzőtejszint rakok bele tejfől helyett. (persze habarás után)Nagyon fincsi úgy is.
Kisföldi Melinda 9 évvel ezelőtt
Én is szoktam ilyen ételt készíteni, kb 3 evőkanál tejfölt keverek hozzá, de ez ízlés dolga. Próbáld ki először kevesebb tejföllel, ha úgy még nem elég finom, teszel hozzá.
Kisföldi Melinda 9 évvel ezelőtt
Én is szoktam ilyen ételt készíteni, kb 3 evőkanál tejfölt keverek hozzá, de ez ízlés dolga. Próbáld ki először kevesebb tejföllel, ha úgy még nem elég finom, teszel hozzá.
Trombitás Andrea 9 évvel ezelőtt
Kár, hogy nem írja a recept, mennyi tejföl kell bele...

Hasonló Receptek

Magazin