Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi sertésszelet tésztával

Hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 ek zsír
  • 15 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg gomba (csiperke)
  • pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • penne száraztészta

Elkészítés

    1. A paradicsom ot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra kockázzuk. A karajt felszeleteljük, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
    2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd egy tányérra szedjük. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és a szalonna visszamaradt zsírjában mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. A felszeletelt gombát a visszamarad zsíron megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is egy tányérra szedjük.
    3. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsom ot. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Az edényt lefedjük, időközönként megkeverjük, és, ha szükséges, öntünk hozzá vizet. Kb. 1 órát főzzük, amíg a hús megpuhul. 
    4. Közben, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
    5. Ha megpuhult a hús, kivesszük egy tányérra. A lisztet a tejföllel kikeverjük, és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit hozzákeverünk, majd visszaöntjük a szafthoz (behabarjuk).
    6. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még egy-két percig főzzük, majd tálaljuk.

      MÉG TÖBB RECEPT SERTÉSHÚSSAL >>> 

      HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin