Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi sertésszelet nokedlivel

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéstarja
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db lecsópaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 tk só
  • 1/2 tk frissen őrölt bors
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 20 dkg tejföl
  • A nokedlihez:
  • 20 dkg búzaliszt
  • 3 db tojás
  • 1,2 dl víz
  • 2 csipet só

Elkészítés

    1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
    2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felapítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesrepirítjuk.
    3. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd a hagymáhozadjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
    4. Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főzzük.
    5. Ha a hússzeletek megpuhultak,kivesszük amártásból. A tejfölt csomómentesrekeverjük, a forró mártásból hozzákanalazunk, és ígyöntjük bele. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.
    6. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk. Az összetevőket egy edénybe kimérjük, ésegy fakanállal ruganyosrakeverjük a tésztát. Ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzellazítunka szerkezetén, majd a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjükőket, folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze – kevés étolajjal is összekeverhetjük.
    7. A gombás mártással készült sertésszeletet a frissen kifőtt nokedlivel tálaljuk.

      HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      A TÖKÉLETES NOKEDLI TITKA - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin