Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésszelet

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban hirtelen aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte 2 ek lisztben megforgatjuk a húsokat.
  2. Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát. A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát, és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk és megpároljuk a szeletekre vágott gombát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát.
  3. Rakunk hozzá egy kevés pirospaprikát. Összekeverjük 1 dl vízzel. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. (20 perc alatt kész, ha sertéscombból készítjük. Ha karajból, akkor nem kell párolni, csak egyet forralni a kész mártásban.)
  4. Elkészítjük a habarást, a húst kivesszük. A tejfölt a maradék liszttel és 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
  5. Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, köretként galuskát kínálunk hozzá.

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

    GOMBA - EBÉDRE, VACSORÁRA - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss