Bakonyi sertésragu

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • pirospaprika
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

    A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

    Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska/ tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kautz József 3 évvel ezelőtt
Köszi szépen!!
Márkó Szilvia 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett,most csináltam előszőr. :-) Köszönöm. Én raktam hozzá foghagymát,és darált paprikát is.

Hasonló Receptek

Magazin