Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésborda

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírjában a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve pároljuk.

Olajon a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk. Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintjük, kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a megpárolt gombát a szaftjával együtt. Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk.

Rizzsel, galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Szárnyashúsból is elkészíthető. - Bocuska

Ezek is érdekelhetnek