Keress receptre vagy hozzávalóra

Bakonyi sertésborda burgonyagombóccal

default user icon
Az anyukáknak gyakran okoz fejtörést, mit főzzenek, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt finom ebéd hétvégén. Ez a bakonyi sertésborda nagy kedvencünk: krémes, ízletes és mindenki ízlését kiszolgálja - ráadásul melegítve is finom.
Az anyukáknak gyakran okoz fejtörést, mit főzzenek, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt finom ebéd hétvégén. Ez a bakonyi sertésborda nagy kedvencünk: krémes, ízletes és mindenki ízlését kiszolgálja - ráadásul melegítve is finom.

Hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj
  • 10 dkg bacon (kockázott)
  • 40 dkg gomba
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag burgonyagombóc vagy rizs

Elkészítés

    1. Zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd kiszedjük a serpenyőből. Maradék zsiradékon, pár perc alatt lepirítjuk a lisztbe forgatott karajszeleteket, majd kiszedjük a serpenyőből.
    2. A kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, amikor majdnem kész, hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
    3. Amikor a hagyma kész, visszatesszük a serpenyőbe a húsokat, és összesütjük a hagymával, majd fűszerezzük: ráreszelünk két nyers paradicsomot, hozzá adjuk a pirospaprikát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a sót és borsot.
    4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és omlósra főzzük a húst.
    5. Ha a hús puha, beletesszük a kockára vágott gombát, és pár perc alatt puhára főzzük azt is. 
    6. Kimerünk egy tálba a szaftból, amit a tejföllel csomómentesre keverünk, majd hozzáadjuk az húsokhoz, és a tejfölös habarással pár perc alatt összefőzzük. Krumpligombóccal vagy rizzsel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin