Bakonyi sertésborda szaftosan

Az anyukáknak gyakran okoz fejtörést, mit főzzenek, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt finom ebéd hétvégén. Ez a bakonyi sertésborda nagy kedvencünk: krémes, ízletes és mindenki ízlését kiszolgálja - ráadásul melegítve is finom.
Az anyukáknak gyakran okoz fejtörést, mit főzzenek, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt finom ebéd hétvégén. Ez a bakonyi sertésborda nagy kedvencünk: krémes, ízletes és mindenki ízlését kiszolgálja - ráadásul melegítve is finom.
Az anyukáknak gyakran okoz fejtörést, mit főzzenek, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt finom ebéd hétvégén. Ez a bakonyi sertésborda nagy kedvencünk: krémes, ízletes és mindenki ízlését kiszolgálja - ráadásul melegítve is finom.

Hozzávalók

  • 1 kg. szeletelt sertéskaraj
  • 10 dkg kockára vágott bacon
  • 40 dkg csipetke gomba
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db. fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 db. babérlevél
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 nagykanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs. burgonyagombóc vagy rizs

Elkészítés

    1.

    Lepirítjuk a bacont, majd kiszedjük a serpenyőből. A maradék zsiradékon pár perc alatt lepirítjuk a lisztbe forgatott karajszeleteket, majd kiszedjük a serpenyőből.

    2.

    A kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, amikor majdnem kész, hozzá adjuk a fokhagymát - hogy ne égjen meg.

    3.

    Amikor a hagyma kész, visszatesszük a serpenyőbe a húsokat és összesütjük a hagymával, és fűszerezzük: ráreszelünk két nyers paradicsomot, hozzá adjuk a pirospaprikát, kakukkfüvet, babérlevelet, a sót és borsot.

    4.

    Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és puhára, omlósra főzzük a húst.

    5.

    Ha a hús puha, beletesszük a kockára vágott gombát, és pár perc alatt puhára főzzük azt is. 

    6.

    Behabarjuk tejföllel: kimerünk egy tálba a szaftból, amit a tejföllel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az húsokhoz. A tejfölös habarással pár perc alatt összefőzzük. Krumpligombóccal, vagy rizzsel tálaljuk.

A habaráshoz nem használok lisztet, csak tejfölt, így lesz igazán szaftos a végeredmény.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin