Bakonyi pulykatokány

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulyka felsőcomb csont nélkül
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1-2 db paradicsom
  • 1-2 db paprika
  • 2-3 fej vöröshagyma /mérettől függően/
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • pirospaprika
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykacombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

    A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

    Tálalásnál rizzsel, galuskával vagy köret tésztával (penne, orsó, szarvacska) tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin