A húsos, füstölt szalonnát ledaráljuk és összegyúrjuk a sertéshússal. Szükség esetén sózzuk. A pulykamellszeleteket jól kiveregetjük, középre helyezzük a tölteléket és feltekercseljük. Fehér cérnával átkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A húst besózzuk, majd forró olajon, körös-körül megpirítjuk. A lábosból kivesszük, a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpároljuk, majd meghintjük a pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel. Sózzuk. A mártásba visszahelyezzük a pulykamelltekercseket és fedő alatt, kis lángon megpároljuk. A mártást tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A bakonyi pulykamelltekercset galuskával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre