A palacsinta tészta száraz hozzávalóit, a lisztet és sót egy keverőtálba szitáljuk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük az olajat és a tej felét. Alaposan elkeverjük csomómentesre, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej másik felét folyamatos kevergetés mellett. Végül a szódavízzel fellazítjuk és simára keverjük a tésztát.
A felforrósított, kiolajozott palacsinta sütőben egy adag tésztát egyenletesen eloszlatunk. Körülbelül 2 percig sütjük az egyik oldalát a palacsintának, majd megfordítjuk és készre sütjük. Így járunk el addig, amíg a kikevert tészta el nem fogy.
A töltelékhez 3 szelet szalonnát, 1 fej hagymát, paprikát, paradicsomot, a gombák szárát és 2 gomba fejet apró kockára vágunk. Lassú tűzön a szalonnákat üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és ugyanígy járunk el. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, 1-2 percig sütjük a lecsós alapot.
A lecsós alaphoz hozááadjuk a darált húst, megpirítjuk. A kifehéredett húsra teszünk sót, borsot és pirospaprikát ízlés szerint, végül 2apróra vágott gomba fejjel és szárral gazdagítjuk a húsos ragut. Amikor a hús és a gomba már kész, hagyjuk, hogy a levét elfőjje, majd egy kanál tejfölt adunk hozzá, amivel készre főzzük a ragu és félre tesszük.
A ragu mellett elkészítjük a mártást is ami, hasonlóképpen készül mint a húsos töltelék. Üvegesre pirítjuk a szalonnát, amit kiszedünk a zsírból és félretesszük ( díszítéshez), majd a hagymát a maradék zsiradékon pirítjuk. Kevés pirospaprikát adunk hozzá, vigyázzunk, nehogy leégjen. A 10-11 db gomba fejet nagyobb darabokra vágjuk, amit a hagymára teszünk és pároljuk kevés vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Ha már kész a gomba, tejföllel és 1 kanál keményítővel besűrítjük a mártást.
Megtöltjük a palacsintákat, minden palacsinta közepére 1,5-2 kanál ragut rakunk, a két végét felhajtjuk, majd az oldalától feltekerjük őket. A kész tekercseket meglocsoljuk a mártással, és a félretett pirított szalonna kockákkal megszórjuk. Díszíthetjük tejföllel, paprika karikával, snidlinggel és petrezselyemmel, de önmagában is nagyon gusztusos.