Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi palacsinta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Elkeverjük a tejben a felvert tojásokat, a sót és a lisztet, majd ha túl sűrű a tésztánk, szódavízzel hígítjuk és fél órát pihentetjük.
  2. A töltelékhez a gombákat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.  A zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
  3. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a tésztához keverjük, és kisütjük a palacsintákat.
  5. Elkeverjük a tejfölben a lisztet és a gomba raguhoz adjuk, majd éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Megtöltjük a töltelékkel a palacsintákat, amit először félbe, majd negyedbe hajtunk. Így fektetjük ízlésesen egymás mellé, tetejükre is csurgatunk keveset a tejfölös gombás mártásból. Végül 190 fokos sütőben átforrósítjuk (5-10 perc) és azonnal tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss