Elkészítés: A csirkecomról lehúzzuk a bőrt. A húst és a hagymát kockára vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a húst. Fűszerezzük, és időnként pótoljuk az elpárolgott vizet, készre főzzük. A kész pörkölt sűrűjét ledaráljuk, a pörköltszafttal és a tejföllel kenhetőre lazítjuk. Közben hagyományos módon elkészítjük a palacsintát. Megkenjük a töltelékkel.
A mártáshoz a gombát leszűrjük. A hagymát lereszeljük, és az olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a maradék pörköltszaftot, és szükség szerint csontlével higítjuk. Ha megfőtt, tejfölből és lisztből habarást készítünk, besűrítjük a mártást. A palacsintát ezzel a mártással leöntve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre