Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi húsos palacsinta

MME MME
1
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db palacsinta
  • 2 db csirkecomb
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • étolaj
  • A mártáshoz:
  • 30 dkg szeletelt gomba (konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecomról lehúzzuk a bőrt. A húst és a hagymát kockára vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a húst. Fűszerezzük, és időnként pótoljuk az elpárolgott vizet, készre főzzük. A kész pörkölt sűrűjét ledaráljuk, a pörköltszafttal és a tejföllel kenhetőre lazítjuk. Közben hagyományos módon elkészítjük a palacsintát. Megkenjük a töltelékkel.

A mártáshoz a gombát leszűrjük. A hagymát lereszeljük, és az olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a maradék pörköltszaftot, és szükség szerint csontlével higítjuk. Ha megfőtt, tejfölből és lisztből habarást készítünk, besűrítjük a mártást. A palacsintát ezzel a mártással leöntve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss