Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi gombapaprikás galuskával

default user icon
1 4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • kb. fél evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 kiskanál darált cseresznyepaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paprika és paradicsom
  • 50-60 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • A körethez:
  • 2 kiskanál só
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • kb. 4,5 dl hideg víz
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk (mélyebb serpenyőben). A tűzről félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 4 dl vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a sóval, borssal ízesítjük, a köménnyel, a csípős paprikával meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon 10-15 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. A paprikás levet egy másik lábasba átszűrjük, a gombát beledobjuk, kb. 10 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba levét ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk.

    A galuskához egy nagyobb lábasban kb. 3 liter vizet 1 kiskanálnyi sóval felteszünk forrni. A hozzávalókat - beleértve a maradék 1 kiskanál sót is - fakanállal tálban összekeverjük (nem kell nagyon kidolgozni, mert akkor nehezebb bánni vele). Hagyományos módon vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük. Langyos vízzel leöblítjük, de vigyázzunk, nehogy nagyon lehűtsük. Az olajjal összekeverjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

maccs01
Ha Gombapaprikás, akkor én mindig \"ezt a receptet\" főzöm meg. Semmit sem változtattam rajta. Mi imádjuk! Köszi

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Bakonyi gombapaprikás galuskával recept?


Magazin