Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 levél medvehagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, a medvehagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a medvehagymát, és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

    Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó... stb/ adhatunk mellé köretnek. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin