Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, a medvehagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a medvehagymát, és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó... stb/ adhatunk mellé köretnek. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss