Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi csirkeragu

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke
  • 3-4 ek olaj vagy zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • sűrített paradicsom
  • bors
  • 30 dkg gomba
  • 1-2 ek liszt
  • 3-4 dl tejföl
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk.
    2. 2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára pirítjuk. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, 1-2 evőkanál vizet és a fokhagymát, összeforraljuk. Rárakjuk a húst, a zöldpaprikát, a paradicsomot, borsot és sót. Átpirítjuk, esetleg kevés levet enged. Lassan főzzük 30 percen át, ha kell, kevés vízzel hígítjuk.
    3. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a csirkéhez és 10 percig főzzük.
    4. A paprikás csirkéhez adjuk, majd tovább pároljuk.
    5. Amikor a hús és a gomba puha, tejfölös habarást készítünk lisztből, tejfölből és egy pici vízből, majd ezzel felöntjük. Összeforraljuk és tálalhatjuk. Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst kínáljunk.

    GOMBÁS-UBORKÁS CSIRKERAGu>>> 

    13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin