Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi csirkeragu

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk.
  2. 2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára pirítjuk. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, 1-2 evőkanál vizet és a fokhagymát, összeforraljuk. Rárakjuk a húst, a zöldpaprikát, a paradicsomot, borsot és sót. Átpirítjuk, esetleg kevés levet enged. Lassan főzzük 30 percen át, ha kell, kevés vízzel hígítjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a csirkéhez és 10 percig főzzük.
  4. A paprikás csirkéhez adjuk, majd tovább pároljuk.
  5. Amikor a hús és a gomba puha, tejfölös habarást készítünk lisztből, tejfölből és egy pici vízből, majd ezzel felöntjük. Összeforraljuk és tálalhatjuk. Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst kínáljunk.

    Ajánljuk még:

GOMBÁS-UBORKÁS CSIRKERAGu>>> 

13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss