Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi csirkepaprikás

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztom, és a kisült zsíron megdinsztelem a hagymát és a az apró kockára vágott paprikát. Mikor a hagyma és a paprika megfonnyadt, rászórom a pirospaprikát, és azonnal rá is teszem a darabolt csirkét, nehogy megégjen a paprika. Kicsit megforgatom a felhevült zsíron a húst (fehéredésig), ekkor ráteszem a fedőt, majd hagyom a saját levében párolódni. Ha szükséges, a folyadékot pótolom.

Közben a gombát megmosom, apróra vágom, és mikor a hús már 80%-osan kész van, ráteszem a gombát, és tovább főzöm. Kb. 10-15 perc alatt a gomba is megpuhul. Ekkor nem sütöm le teljesen zsírjára, hanem így rászórom a lisztet, elkavarom, majd a tejfölt és a tejszínt is beleöntöm, és 2-3 percig főzöm, hogy az ízek összeérjenek, és ne legyen lisztíze a paprikásnak. Nokedlivel tálalom.

Megjegyzés

- Ha nem szalonnával készítem, akkor fele-fele arányban teszek étolajat , és zsírt, jobb ízű így a pörkölt.
- Nem tévedés, borsot nem teszek bele, sem paradicsomot. A paprika, a hagyma és a só együtt mesterhármast alkotnak, nem hiányzik bele más semmi.
- Ha csak tejfölt teszek bele tejszín nélkül, a savanyú íz miatt szaporítom a tejjel. Így is jó ízű.
- Sertéshúsból is szoktam ezt az ételt készíteni. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss