Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A combokat kettévágom a forgójánál, besózom, borssal meghintem és rálocsolom a citromlevet, összeforgatom, a hűtőben kb. 1 órát pihentetem (nem baj, ha egész éjszaka is pácolódik).

A szalonnát kevés olajon kisütöm, benne megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzákeverem a lecsóalapot, zsírjára pirítom, majd a húsdarabokat is erős hőfokon folytonosan keverve fehéredésig pirítom. Lefedve, közepes hőfokon párolom a húst saját levében.

Amikor már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és kb. 10 percig együtt főzöm, amíg a gomba összeesik.

Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, tejjel hígítom, és óvatosan a mártásba keverem, meghintem kakukkfűvel. Lassú forralással pár perc alatt együtt készre főzöm, ha szükséges, utána fűszerezem.

Megjegyzés

Nem mondhatnám, hogy dekoratív étel, de annál finomabb!

A csirkecombok bőrét le szoktam húzni mielőtt darabolom, természetesen ez egyéni ízlés dolga.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss