Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkecomb (vagy egész csirke darabolva)
  • fél citrom leve
  • 10-15 dkg füstölt szalonna - vékonyan aprítva
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg szárított erdei gomba - langyos vízbe áztatva, kinyomkodva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
  • 1 bő evőkanál házi lecsóalap, vagy 1-1 zöld paprika és paradicsom darabolva
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 3 dl tejföl + 2 dl tej
  • 1 bő evőkanál liszt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat kettévágom a forgójánál, besózom, borssal meghintem és rálocsolom a citromlevet, összeforgatom, a hűtőben kb. 1 órát pihentetem (nem baj, ha egész éjszaka is pácolódik).

    A szalonnát kevés olajon kisütöm, benne megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzákeverem a lecsóalapot, zsírjára pirítom, majd a húsdarabokat is erős hőfokon folytonosan keverve fehéredésig pirítom. Lefedve, közepes hőfokon párolom a húst saját levében.

    Amikor már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és kb. 10 percig együtt főzöm, amíg a gomba összeesik.

    Közben a tejföl ben elkeverem a lisztet, tejjel hígítom, és óvatosan a mártásba keverem, meghintem kakukkfűvel. Lassú forralással pár perc alatt együtt készre főzöm, ha szükséges, utána fűszerezem.

Megjegyzés

Nem mondhatnám, hogy dekoratív étel, de annál finomabb!

A csirkecombok bőrét le szoktam húzni mielőtt darabolom, természetesen ez egyéni ízlés dolga.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Adree0617
Hát ez valami Isteni finom :)

Hasonló Receptek

Magazin