Bakonyi borda

default user icon
1 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 kicsontozott sertésborda
  • 25 dkg gomba
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • fél dl olaj
  • 3 evőkanál + 1 kávéskanál liszt
  • 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 3 evőkanállisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Visszatesszük az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Simára keverjük a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Galuska illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 és fél óra múlva
1 adag: 2351 kJ/563 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Marti 7 évvel ezelőtt
Isteni finom, ki kell probalni!

Hasonló Receptek

Magazin