Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi borda

MME MME
1 4.8/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, és nem túl vékonyan felszeleteljük. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat és a margarint nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, zöldpaprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, ízlés szerint sót és borsot, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 25-30 percig, puhára pároljuk (ha levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk). A tejfölt elkeverjük 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket előmelegített tálra rendezzük, bevonjuk a mártással, felezett citromkarikával és petrezselyemmel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss