Bakonyi betyárleves

default user icon
4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg füstöl húsos szalonna
  • 2 l húsleves (leveskockából is jó)
  • 30 dkg erdei gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom. Az erdei gombát alaposan megmosom, és nem túl apró kockára vágom. A megtisztított vöröshagymát felkarikázom.

    Egy fazékban a szalonnát lassú tűzön kisütöm, rádobom a kolbászt, megpirítom. Hozzáadom a gombát és a vöröshagymát, és az egészet zsírjára pirítom. Meghintem a liszttel, és felöntöm a húslevessel. Sózom, borsozom, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Felforralom, majd lassú tűzön 10 percig főzöm.

    Külön edényben habverővel kikeverem a tejfölt, kevés forró levest merek rá, simára keverem, és az állandóan kavart levesbe óvatosan beleöntöm.

    A csipetkéhez a tojást összegyúrom a liszttel és a sóval. Cipó alakúra formázom, és hagyom pihenni 20 percet, majd a levesbe csipkedem lisztes kézzel, és 5-6 perc alatt készre főzöm.

Megjegyzés

Kezdő háziasszonyok kedvence lehet a könnyű elkészítése miatt.

Mária
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin