Elkészítés: A kolozsvári szalonnát apróra kockázzuk és kisütjük. A tepertőt leszűrjük, félretesszük. A szalonna zsírján megpároljuk a felszeletelt vargányát, megsózzuk, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fűszereket: borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet.
15 perc párolás után felengedjük a csontlével, beletesszük a pirított szalonnát és felforraljuk.
Zsíron aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, késhegynyi fűszerpaprikát szórunk rá, és a liszttel rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejföl felét, s ezzel eldolgozzuk, majd szitán a levesbe passzírozzuk. Tehetünk hozzá pár kanál levet, úgy gyorsabban megy.
Beletesszük a karikára vágott kolbászt, a megmaradt tejfölt, az apróra vágott snidlinget, és készre főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre