Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi betyárleves III.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, és kissé megpirítjuk. Azután beletesszük a kockára vágott húst, és kevergetve tovább sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, pici vizet öntünk alá, és lefedve csendes tűzön félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott leveszöldséget, a szeletekre vágott gombát, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük bőven vízzel.

Tovább főzzük, majd rövid idő után beletesszük a csíkokra vágott paprikát s a felkockázott paradicsomot, és készre főzzük.

Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és behabarjuk a liszttel kikevert tejföllel. Felforraljuk, és máris tálaljuk.

Levesbetétként csipetkét is adhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss