Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi betyárleves II.

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felhevített olajba szeletelt vöröshagymát teszünk, és megsózzuk. Kevés vizet öntünk rá, és visszapirítjuk.

A csirkemellet feldaraboljuk, a zöldségeket apró kockákra vágjuk.

Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a csirkemellet. Megvárjuk, amíg a hús teljesen kifehéredik, és beletesszük a felkockázott sárgarépát. Kicsit borsozzuk, majd rádobunk egy csokor apróra vágott petrezselymet.

A kockára vágott paradicsomot, és paprikát is a húshoz adjuk. Ha megpárolódott, felöntjük vízzel, teszünk bele fokhagymát, a tetejét pedig megszórjuk pirospaprikával.

Felforraljuk, majd beletesszük a felaprított gombát és a felkockázott burgonyát. Megszórjuk finomra vágott kaporral.

A keményítőt feloldjuk vízben, és a forrásban lévő leveshez adjuk. Kevergetés közben még tejszínnel is sűrítjük, és összeforraljuk.

Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss