Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi betyárleves bográcsban

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A felkockázott szalonna zsírját kisütjük bográcsban, majd megpároljuk rajta a felaprított hagymát. Hozzákeverjük a felkockázott húst, és megpirítjuk, majd félig megpároljuk. 
  2. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselymet, a vastag szeletekre vágott gombát, valamint a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk az édes-nemes paprikával, és felöntjük kb. 5 l vízzel. Ízesítjük sóval és borssal, és készre főzzük.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a felaprított kaprot, és behabarjuk vele a levest. Melegen tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss