Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi betyárleves bográcsban

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej hagyma
  • 40 dkg vegyes gomba
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyem
  • 2 ek édes-nemes paprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor kapor
  • bors

Elkészítés

    1.  A felkockázott szalonna zsírját kisütjük bográcsban, majd megpároljuk rajta a felaprított hagymát. Hozzákeverjük a felkockázott húst, és megpirítjuk, majd félig megpároljuk. 
    2. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselymet, a vastag szeletekre vágott gombát, valamint a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk az édes-nemes paprikával, és felöntjük kb. 5 l vízzel. Ízesítjük sóval és borssal, és készre főzzük.
    3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a felaprított kaprot, és behabarjuk vele a levest. Melegen tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin