Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baklava III.

MME MME
5 2/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vékony rétestészta,
  • 40 dkg darált dió,
  • 20 dkg cukor,
  • 10 dkg mazsola,
  • 2,5 dl olaj.
  • A sziruphoz:
  • 1/2 l víz,
  • 60 dkg cukor,
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a tölteléket a dió, cukor és mazsola keverékéből. Egy nagy, de nem mély tepsit kibélelünk 3 tésztalappal, ezt megszórjuk a töltelék egy részével, erre ráteszünk 2 réteslapot, ezt is megszórjuk a töltelékkel, és ezt addig folytatjuk, míg a töltelek elfogy. A felső réteslapot éles késsel kockára szeleteljük, majd a kockákat átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk. A rétest locsoljuk meg az olajjal, és süssük addig, míg piros lesz. Megfőzzük a szirupot,(cukor, víz, citrom keveréke), a meleg baklavát leöntjuk a sziruppal amikor kihűlt, és hagyjuk, hogy a rétes beszívja.

Ezek is érdekelhetnek

Friss