Először a szirupot készítsük el: főzzük össze a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, amely körülbelül 8-10 perc alatt sűrűsödik össze. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy kb. 2,5 cm mély tepsit kenjünk ki vajjal. A tésztát osszuk el nyolcfelé. Ebből kettőt nyújtsunk ki, kenjük meg vajjal, és szórjuk meg a cukorral elkevert dióval. Ezt mindaddig ismételjük 2-2 lappal, amíg mind a nyolcat egymásra nem helyeztük.
Ezután a tésztát óvatosan tekerjük fel, majd szeleteljük fel kb. 8 cm-es darabokra. A kis tekercseket helyezzük egy tepsibe, csöpögtessük le vajjal, majd előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig. Ha pirosra sültek, öntsük le őket a sziruppal. Egy nagy pohár vizet ajánlunk mellé, egy csésze feketekávéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre