Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakacsók (kávéhabos sütemény)

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 db tojás (L-es)
  • 22 dkg porcukor
  • 7 ek erős presszó kávé
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl fekete kávé
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ez kb 7 perc, és hozzákeverjük a kávét. A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal. A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, tűpróba szükséges!
    2. A kávét, a lisztet, a cukrokat egy lábasba tesszük. Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
    3. A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanállal a krémbe keverünk belőle. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet, és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez.
    4. A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
    5. Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félretett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

      13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom ünnepi sütemény,ajánlom az elkészítését.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Bakacsók (kávéhabos sütemény) recept?

Magazin