Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakacsók egyszerűen

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához :
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 ek forró víz
  • 6 ek liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 tk sütőpor
  • A krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé ( hideg)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját pedig a cukorral és a forró vízzel fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a száraz anyaggal csomómentesre dolgozzuk. A kész tésztát egy 18X25 cm- es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  3. A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval összedolgozzuk és a kihűlt tésztára kenjük. A süteményt pirított vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>>

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss